De bewegingssensor Kinect voor Xbox One werkt niet op de PC. In plaats daarvan komt er een aparte Kinect voor Windows. Dat heeft Microsoft bevestigd aan Ars Technica.

De Kinect 2 voor Xbox One kan niet direct in een PC worden geplugd, en krijgt ook geen adapter die dit mogelijk maakt. Dit in tegenstelling tot Kinect voor Xbox 360, die wel op PC's werkte. Die eerste Kinect was juist door die openheid vaak in de publiciteit, omdat bijvooreeld universiteiten interessante toepassingen voor de camera vonden.

Het aparte Kinect 2-apparaat voor Windows wordt met een USB 3.0-poort verbonden. Kinect voor Xbox One en Kinect voor PC "delen dezelfde technologieën" en hebben beide 1080p-video en een breder veld om beweging waar te nemen dan de eerste Kinect. Toch kunnen beide apparaten verschillen: "De nieuwe generatie Kinect voor Windows wordt volledig getest, gelicenseerd en ondersteund voor Windows, terwijl Kinect voor Xbox One gebouwd en getest wordt voor de Xbox One."

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Microsoft om een development kit voor de Windows-versie van Kinect te ontvangen. Dit pakket kost 399 dollar. Dit kan tot en met 31 juli 2013.