Microsoft verwijst consumenten die niet beschikken over een internetverbinding naar zijn huidige spelcomputer, de Xbox 360. De nieuwe console, de Xbox One, moet namelijk regelmatig online zijn. 

Dit deed Xbox-topman Don Mattrick in een interview met Geoff Keighley van GameTrailers. Keighley vroeg naar het standpunt van Microsoft met betrekking tot consumenten die geen toegang hebben tot internet. Zij kunnen namelijk geen games spelen op de Xbox One.

"Gelukkig hebben we een product voor mensen die niet in staat zijn om een vorm van connectiviteit te bewerkstelligen. Dat product heet de Xbox 360", aldus Mattrick tegenover GameTrailers.

Kritiek op Xbox One-beleid

Microsoft heeft de afgelopen weken veel kritiek gekregen op zijn beleid voor de Xbox One. Het apparaat koppelt alle spellen aan een Xbox Live-account en controleert vervolgens minimaal eens per 24 uur of die koppeling nog bestaat. Zodoende moeten spelers beschikken over een internetverbinding om games te spelen op het apparaat.

Playstation 4 

Concurrent Sony kondigde eerder deze week aan niet met een dergelijk systeem te komen. De Playstation 4 is volledig offline speelbaar en heeft ook geen systeembrede maatregel die spellen aan één gebruiker koppelt. Vrije handel, zoals het verkopen of ruilen van tweedehands games, is op de PS4 dus nog gewoon mogelijk.

Bij de Xbox One verloopt dit via een speciaal activeringssysteem en kunnen uitgevers opteren om tweedehands verkoop helemaal te verbieden. Geen van hen heeft echter nog duidelijke uitspraken gedaan over hun plannen met betrekking tot de tweedehands markt. 

Lees onze hands-on met de Xbox One