Al eerder zetten we de Xbox One naast de huidige generatie spelcomputers om tot de conclusie te komen dat het apparaat wat meer inhoud kent, maar qua afmetingen eigenlijk niet proportioneel groot is. 

Sinds gisteren weten we ook hoe de PlayStation 4 eruit ziet. Tijd om die ook in het overzicht mee te nemen. 

De officiële dimensies van de PlayStation 4 zijn als volgt: 275 mm breed, 53 mm hoog en 305 mm diep. Daarmee is het apparaat de platste van de consoles die we erbij hebben gepakt - zelfs twee centimeter lager dan de PlayStation 3 Slim.

Wel is de PlayStation 4 behoorlijk diep: met 305 mm gaat het ding bijvoorbeeld ruim over de (geschatte) 240mm heen van de Xbox One. Anderzijds: de Xbox One heeft die dimensie vooral in de breedte, 340 mm. 

Met een breedte van 275 mm is het ook een apparaat dat horizontaal weinig ruimte inneemt, slechts de Xbox 360 S is slanker met 270 mm. En dan laten we het nieuwe Xbox 360-model even buiten beschouwing dat werd aangekondigd bij Microsofts persconferentie - de afmetingen van dat niewe model zijn nog niet duidelijk.

Wel is duidelijk dat dat apparaat nog dunner is, dus ook dunner dan de PlayStation 4.

De uiteindelijke conclusie dus? De Xbox One is vooral een breed en diep apparaat (een groot blok eigenlijk), terwijl de PlayStation 4 toch een wat subtielere rechthoekige vorm kent en eigenlijk opvallend plat is.

Lees ook onze hands-on met de nieuwe console van Microsoft.