iOS 7 blijkt standaard ondersteuning te bieden voor gamecontrollers.

Tijdens de presentatie van het nieuwe besturingssysteem sprak één afbeelding van Apple al over 'MFi game controllers'. MFi is de naam van Apples officiële licentieprogramma voor accessoires.

Toucharcade ontdekte een pagina op de ontwikkelaarssite van Apple waar twee afbeeldingen van mogelijke gamecontrollers staan. 

Eén lijkt als hoesje om een iPhone te kunnen worden geschoven. Zo blijft het scherm zichtbaar, met de knoppen ernaast. De andere controller lijkt meer op een traditionele accessoire die helemaal los is van de iPhone.

Apple TV

Volgens Toucharcade zal Apple ontwikkelaars niet toestaan om games te ontwikkelen die alleen met een controller werken. Games moeten ook met het touchscreen kunnen worden bestuurd.

De ondersteuning voor controllers zou het technisch mogelijk maken om games vanaf een iPhone of iPad met Airplay naar een Apple TV-settopbox te streamen. Het is vanaf iOS 5 al mogelijk om bepaalde games op een tv weer te geven, maar een iPhone met controllers zou echt als console kunnen worden gebruikt. Het is onbekend of Apple dit inderdaad van plan is.

Lees alles over de nieuwe functies van iOS 7 en bekijk screenshots