Electronic Arts heeft op gamebeurs E3 de nieuwe games aangekondigd die het voor de Xbox One, Playstation 4 en PC ontwikkelt. Zo werd de multiplayer van Battlefield 4 getoond.

De Commander Mode is terug in de multiplayer van Battlefield 4. Ook is het op de PlayStation 4 en Xbox One mogelijk om met 64 spelers tegelijk online te spelen.

In Commander Mode maakt één speler tactische beslissingen vergelijkbaar met strategiegames. De andere spelers begeven zich direct op het slagveld.

Nieuw in Battefield 4 is de mogelijkheid om de Commander Mode via een tablet aan te spreken, waardoor de strategische bevelen via een touchscreen uitgedeeld kunnen worden. DICE toonde tijdens de EA persconferentie verder een uitgebreide blik op de multiplayermap Siege of Shanghai.

Star Wars: Battlefront

Battlefield-ontwikkelaar DICE werkt aan een nieuwe Star Wars: Battlefront-game. In een teaser-trailer liet de ontwikkelaar een besneeuwd landschap zien, zeer waarschijnlijk de ijsplaneet Hoth. Verdere details ontbreken nog. Wel liet EA eerder al weten in zijn financiële rapport dat de game pas ten vroegst in april 2014 komt.

Mirror's Edge 2

De game gebruikt hetzelfde kleurenpallet als het eerste deel en heldin Faith speelt weer de hoofdrol. De game komt naar Xbox One, PlayStation 4 en PC.

In de trailer van het spel krijgt Faith haar tattoo, wat mogelijk bevestigt dat de game zich voor de eerste Mirror's Edge afspeelt. De game is nog in een vroeg stadium van ontwikkeling.

Dragon Age 3

Dragon Age: Inquisition verschijnt in de herfst van 2014 voor de volgende generatie spelcomputers. Dat maakte ontwikkelaar BioWare bekend.

Voor de nieuwe RPG wordt de tijd genomen, aldus BioWare. In de game moeten spelers een wereld vol onrust zien te veranderen door middel van een inquisitie. De game draait op de nieuwe Frostbite 3-engine.

Of er ook een versie voor PC en de huidige generatie spelcomputers in de maak is, werd niet vermeld. EA zei enkel dat alle titels die op Frostbite 3 of EA Sports' Ignite-engine draaien, voor de next-gen consoles zouden verschijnen.

Plants vs. Zombies: : Garden Warfare 

Electronic Arts heeft Plants vs. Zombies: Garden Warfare officieel aangekondigd. De game is een third person actiegame die eerst op Xbox One en later ook op Xbox 360 verschijnt.

De game wordt ontwikkeld door PopCap, de ontwikkelaar van de Plants vs. Zombies-games op onder andere iOS en Android. PopCap liet ook weten dat later dit jaar Peggle 2 verschijnt.