De politie in Los Angeles heeft een inval gedaan bij een gamestudio en de wapens getrokken vanwege een levensgroot beeld uit de game Call of Duty.

Donderdagavond rukte de LAPD (Los Angeles Police Departement) uit vanwege een geautomatiseerd noodsignaal bij gamestudio Robotoki, zo meldt Polygon. Daar troffen zij een zwaarbewapende man aan.

Het bleek echter een beeld te zijn van het personage Simon 'Ghost' Riley' uit Call of Duty: Modern Warfare 2. De enige aanwezige werknemer was CEO Robert Bowling, die de schrik van zijn leven kreeg toen de politie binnen kwam stormen. Hij meldde het incident op twitter.

Het was echter niet het beeld zelf dat ervoor zorgde dat de politie een inval deed. Volgens Bowling had een stagiair per ongeluk een alarmknop ingedrukt voor noodgevallen, gedaan alsof er niets aan de hand was en naar huis was gegaan.

Swatting

Eerder circuleerden er al geruchten dat het zou gaan om een zogenoemde 'swatting'-grap. Hierbij worden valselijk noodsituaties gemeld zodat SWAT, een speciale politie-eenheid, komt opdagen. Dat was nu dus niet het geval.

Hoewel Bowling in eerste instantie 15 minuten werd aangehouden en in de boeien werd geslagen, konden zowel hij als de politie later om het incident lachen en speelden zij zelfs nog even wat games.