Electronic Arts zet de Online Pass ook voor games die al zijn verschenen stop. Dat laat een woordvoerder van de uitgever weten.

Twee weken geleden liet EA weten dat het bedrijf zou stoppen met de Online Pass. Wel zou deze blijven bestaan voor games die al waren verschenen, maar dit blijkt nu dus niet het geval te zijn. "We hebben feedback van spelers gekregen en hebben besloten om de Online Pass helemaal weg te doen", aldus de woordvoerder.

Het verwijderen van de Online Pass is nog niet helemaal doorgevoerd. "Spelers zullen dit als eerste bij sommige EA Sports-titels merken. Er verschijnt straks geen bericht meer waar wordt gevraagd om een code. In andere games geven we gewoon gratis online de codes weg. Dit zijn updates die in de komende weken verschijnen."

Werking Online Pass

Als spelers de online modi van een game wilden spelen, moesten ze een bijgeleverde code invoeren. Deze code werkte maar eenmalig, bij doorverkoop moest de nieuwe eigenaar van een game de code opnieuw kopen. Hoewel EA dit proces nu heeft stopgezet, lijkt het er op dat Microsoft met de nieuwe Xbox One uitgevers weer deze optie geeft.