Een bedrijf heeft aangekondigd dat het voor het eerst een werkende flashcard heeft ontwikkeld, waarmee gekopieerde 3DS-games kunnen worden afgespeeld op de Nintendo 3DS.

Dat maakte het bedrijf Gateway donderdag bekend op zijn website.

Met behulp van de flashcards kunnen 3DS-gebruikers gekopieerde spellen afspelen op hun portable spelcomputer. Het zou voor het eerst zijn dat een dergelijke oplossing beschikbaar komt voor Nintendo's handheldsysteem, twee jaar na diens introductie.

Gateway laat weten dat het de flashcards binnenkort te koop zal aanbieden. "Het apparaat bevindt zich in de laatste ontwerpfases en wordt weldra in productie genomen", aldus het bedrijf op zijn website. Wat de kaartjes moeten kosten, is nog niet bekend.

Gateway 3DS

De flashcardfabrikant heeft ook een video gepubliceerd, waarin wordt getoond hoe de handheld een trio 3DS-roms opstart vanaf de Gateway 3DS, zoals de flashcard heet. De roms moeten worden opgeslagen op microSD-kaartjes die in de flashcard kunnen worden geschoven.

Ook voor de voorganger van de 3DS, de Nintendo DS, verschenen verschillende flashcards waarmee gekopieerde games konden worden gespeeld. Nintendo trad hier destijds hard tegen op: in Nederland wist het bedrijf via de rechter af te dwingen dat de verkoop van dergelijke flashcards gestaakt werd.