Microsoft wil de Xbox One in de markt zetten met een stevig gameaanbod. Daarom werkt het aan 15 eigen titels, waaronder 8 nieuwe namen.

Dat meldt Official Xbox Magazine. In totaal investeert Microsoft 1 miljard dollar in games voor de nieuwe Xbox, een recordbedrag.

De 15 nieuwe games moeten allemaal uitkomen in het eerste jaar dat de Xbox One op de markt is. Om dit te bewerkstelligen heeft Microsoft op diverse locaties nieuwe gamestudio's geopend en bestaande afdelingen uitgebreid met nieuwe medewerkers.

Veel details over de nieuwe titels geeft Microsoft nog niet vrij. Ontwikkelaar Rare, bekend van Xbox 360-games als Kameo en Viva Piñata, zou een oude gamereeks nieuw leven inblazen.

Daarnaast heeft Microsoft de gamestudio's Press Play en Twisted Pixel overgenomen om te werken aan 'vreemde, unieke' titels. Ook werkt de afdeling van Microsoft in Vancouver, met de naam Black Tusk Studios, aan een actiegame die 'de nieuwe Halo' moet worden.

Waarschijnlijk worden tussen 9 en 11 juni op gamebeurs E3 meer details vrijgegeven. NUtech zal aanwezig zijn om verslag te doen.