De Amerikaanse website van Xbox heeft een update gehad. Mogelijk komt het nieuwe webdesign overeen met de interface die voor de nieuwe Xbox is ontworpen. 

De Xbox-website toont een aantal bubbels die rondzweven met daarop de tekst 'Xbox reveal'. Hoewel Microsoft nog niets heeft getoond van de nieuwe console of bijbehorende interface, doet de illustratie erg denken aan een concept dat Microsoft in 2011 toonde in een filmpje op YouTube.

In die interface worden verschillende bubbels getoond waar mensen informatie op kunnen zetten en uit kunnen halen. Persoonlijke gegevens en statusupdates, maar bijvoorbeeld ook vluchtinformatie. Als voorbeeld toonde Microsoft in de video dat mensen een notificatie krijgen wanneer hun vlucht geannuleerd is.

De manier waarop deze informatie verschijnt, wanneer gebruikers er hun muiswijzer op laten rusten, zou zich direct kunnen vertalen naar handbewegingen via Kinect. Hiervan wordt vermoed dat het in de nieuwe Xbox geïntegreerd is.  

21 mei

De nieuwe Xbox-console wordt aankomende dinsdagavond onthuld op een speciaal evenement. Mogelijk wordt daar ook de interface van de console getoond. Wellicht dat Microsoft bepaalde elementen uit het concept-interface uit 2011 heeft gebruikt.