De Nvidia Shield komt eind juni uit in de Verenigde Staten. De draagbare Android-spelcomputer van hardwarefabrikant Nvidia heeft een prijskaartje van 350 dollar. 

De Nvidia Shield wordt via een beperkt aantal online kanalen en retailwinkels beschikbaar gesteld en is vanaf 20 mei voor te bestellen. Of er ook een Europese lancering gepland staat, is niet bekend.

Het apparaat draait op Android 4.2.1, maar kan via streaming ook PC-games afspelen. Hiervoor moet de bijbehorende PC wel beschikken over een GeForce GTX 650 of betere videokaart van Nvidia.

De Nvidia Shield heeft een scherm van 5 inch dat aan een controller vastgemaakt zit. Met de toegewijde Shield-knop kunnen gebruikers wisselen tussen de Android-modus en het speciale menu van de handheld, waarmee PC-games gestreamd kunnen worden.

Nvidia kondigde naast de prijs en releaseperiode ook enkele titels aan voor zijn handheld.  Dit zijn Costume Quest en Broken Age van ontwikkelaar Double Fine, Skiing Fred, Chuck's Challenge en Flyhunter: Origins.