Microsoft zou wel degelijk aan het ontwerp van een Xbox set-top box werken, een nieuwe versie van de huidige Xbox 360 waarmee films, muziek en games gedownload kunnen worden.

Dat melden anonieme bronnen aan The Wall Street Journal. Het bedrijf zou echter nog niet hebben besloten of het dit apparaat gaat lanceren.

Volgens The Wall Street Journal test Microsoft op dit moment het product, maar is het bedrijf niet zeker van de release omdat het bang is dat het de verkoop van zijn andere consoles kannabaliseert. Ook zou Microsoft niet zeker weten of het de concurrentie met soortgelijke apparaten op de markt wel aan kan.

Wall Street Journal geeft hierbij aan dat consoles over het algemeen vaak duurder zijn dan set-top boxen, waardoor een Xbox-variant zichzelf wellicht uit de markt zou kunnen prijzen.

Nieuwe Xbox-console

De geruchten over mogelijk een nieuwe Xbox 360-variant (naast een compleet nieuwe Xbox), gaan al langer de ronde. Hierzou het moeten gaan om een nieuwe versie van de Xbox 360 zonder discdrive. Dit apparaat wordt mogelijk later dit jaar naast de nieuwe Xbox-console gelanceerd als een goedkoop alternatief voor mensen die een Xbox 360-console willen aanschaffen.

Mogelijk maakt het bedrijf meer bekend op 21 mei, wanneer het naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe Xbox-console onthult op een speciaal evenement.