De nieuwe Xbox lanceert in november van dit jaar en wordt geleverd in twee modellen.

Dat meldt de doorgaans zeer betrouwbare Microsoft-kenner Paul Thurrott, die ook het gerucht bracht dat het bedrijf zijn nieuwe console op 21 mei aankondigt. 

Thurrott spreekt over twee verschillende modellen, één voor 499 dollar en een lager geprijsde variant voor 299 dollar. De laatste zou geleverd worden met een verplicht tweejarig abonnement op Xbox Live voor ongeveer 10 dollar per maand.

Het apparaat zou verder een blu-ray drive bevatten en altijd in verbinding moeten staan met het internet, zoals eerdere geruchten reeds voorspelden. Verder meldt Thurrott dat het besturingssysteem gebaseerd is op een basisversie van Windows 8. De uitgever zou ook gedacht hebben aan een goedkopere nieuwe Xbox zonder gamingfunctionaliteit, maar de plannen daarvoor staan in de ijskast, aldus Thurrott. 

Nieuwe Xbox 360

Hij spreekt ook over een nieuwe versie van Microsofts huidige spelcomputer, de Xbox 360. Deze zou de werknaam 'Stingray' dragen en een stuk goedkoper in de markt gezet worden. Thurrott zegt verder niet te weten of het apparaat nog significant gaat verschillen van eerdere versies. Wel meldt hij dat Microsoft de onthulling van zijn nieuwe Xbox een maand heeft uitgesteld om beter te kunnen anticiperen op Sony's PlayStation 4.

Hij benadrukt tot slot dat hij de nieuwe Xbox nog niet gezien heeft en niet weet hoe het apparaat gaat heten. De nieuwe Xbox wordt, naar alle waarschijnlijkheid, op 21 mei onthuld. Microsoft stuurde woensdag een uitnodiging naar de pers om aanwezig te zijn bij een evenement. Hierop onthult het bedrijf de toekomst van het Xbox-merk.