Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Zynga Draw Something

Zynga vestigt hoop op Draw Something 2 na slecht jaar

Na een jaar van slechte financiële resultaten vestigt Zynga zijn hoop op Draw Something 2, het vervolg op de populaire tekengame die op zijn piek ruim 14 miljoen dagelijkse spelers had.
Door NU.nl/Jeroen Kraan

De games van Zynga hebben inmiddels 21 procent minder spelers dan een jaar geleden, maakte het bedrijf bekend tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. Dat meldt de New York Times.

Ondanks dat tegenvallende nieuws wist het bedrijf investeerders te verrassen met een kleine winst. Desondanks waarschuwde CEO Pincus voor 'non-lineaire, oneven resultaten' in de rest van 2013, zo meldt Reuters.

Het bedrijf zegt nu in te zetten op een succesvolle lancering van Draw Something 2. De game is donderdag verschenen in de App Store voor 2,69 euro zonder advertenties of als gratis versie met advertenties.

Sociale media

De nieuwe versie benadrukt het delen van tekeningen op sociale media als Facebook, Twitter en Instagram. Ook kunnen andere gebruikers binnen de game 'gevolgd' worden en kunnen tekeningen worden 'geliked'.

In maart 2012 kocht Zynga Draw Something voor 180 miljoen dollar. Vervolgens braken er moeilijke tijden aan voor het bedrijf. Het moest titels schrappen en medewerkers ontslaan. Ook in het tweede kwartaal van dit jaar worden weer vier games geschrapt, schrijft The Next Web.

In het afgelopen jaar hebben de aandelen in Zynga tweederde van hun waarde verloren. Na aankondiging van de resultaten verloor het aandeel weer licht waarde in de nabeurshandel.


Lees meer over:

Zynga

Aanbevolen artikelen