League of Legends meest gespeelde pc-game

Van alle pc-spellen werd de strategiegame League of Legends het afgelopen kwartaal het meest gespeeld.

Genregenoot Dota 2 staat tweede en World of Warcraft derde. Dat blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau DFC Intelligence in Europa en de Verenigde Staten. Om hoeveel spelers het precies gaat, is niet bekendgemaakt.

Het in 2011 verschenen League of Legends is sinds vorig jaar zomer het populairste pc-spel in Europa en de VS. Vorige maand liet gamebedrijf Riot Games weten dat League of Legends die maand dagelijks door twaalf miljoen gamers werd gespeeld.

De strategiegame heeft volgens DFC Intelligence amper aan populariteit verloren door de lancering van Dota 2. "Die impact is minder dan verwacht", zei onderzoeker Jeremy Miller van DFC. Volgens het onderzoeksbureau volgt World of Warcraft op gepaste afstand van de twee strategiespellen.

XFire

De gegevens van DFC Intelligence zijn onder meer vergaard via XFire. Via die gamedienst krijgt het bureau inzage in de tijd die spelers in een spel stoppen. Wereldwijd zijn 23 miljoen gamers verbonden met XFire. Het onderzoeksbureau heeft niet gekeken naar de Aziatische markt en liet ook onder meer Facebook-spellen links liggen.

Tip de redactie