'Nieuwe Xbox gebruikt AMD-processor'

De nieuwe Xbox-console die naar verwachting in mei wordt onthuld, bevat een AMD-processor en maakt gebruik van de x86-techniek voor de ontwikkeling van games. 

Dit heeft Bloomberg vernomen van anonieme bronnen.

Met de overstap naar de x86-techniek wordt de PowerPC-ontwikkelomgeving van de Xbox 360 verlaten. In plaats daarvan gebruikt Microsoft de x86-technologie waarin bestaande designelementen van moderne PC's zijn te gebruiken, waardoor de ontwikkelkosten omlaag gaan.

Volgens verdere geruchten zijn disks van de Xbox 360 niet te gebruiken op de nieuwe Xbox en is de console dus niet backwards compatible. Eerder waren er al geruchten dat de nieuwe Xbox altijd online moet zijn om games te kunnen spelen. 

Radeon

Ook de PlayStation 4 bevat hardware van AMD. Het apparaat heeft een Radeon grafische processor en maakt gebruik van de x86-64 Jaguar-technologie met 8 cores. Een tweede chipset is verantwoordelijk voor het downloaden en verwerken van games in de achtergrond. 

Volgens Bloomberg hebben verschillende mensen laten weten dat Microsoft de aankondiging van het nieuwe apparaat bewust naar achteren heeft geplaatst. De reden hiervoor is dat het weinig druk voelde vanuit Sony's PlayStation 4-aankondiging.

Microsoft overweegt om het apparaat op de E3 in juni aan te kondigen, zo laat Bloomberg weten, al dook gisteren echter ook het gerucht op dat er op 21 mei een Xbox-evenement wordt gehouden.

Lees meer over:
Tip de redactie