Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

'Onthulling nieuwe Xbox-console op 21 mei'

Microsoft zal zijn nieuwe Xbox-console niet op 26 april presenteren, zoals eerder verwacht, maar op 21 mei. De onthulling zal plaatsvinden op een eigen evenement van Microsoft.
Door NU.nl/Jeffrey Weller

Dat melden verschillende websites, waaronder technologiesite The Verge en Microsoft-blog Winsupersite. Beide websites hebben het regelmatig aan het juiste eind met hun geruchten over Microsoft-producten.

Volgens de twee websites zal Microsoft zijn volgende Xbox-spelcomputer op 21 mei onthullen, bijna een maand later dan aanvankelijk werd aangenomen. Als de geruchten kloppen, volgt de onthulling van de console precies drie maanden na het vastleggen van de domeinnaam XboxEvent.com door Eventcore, het bedrijf dat ook de E3-presentatie van Microsoft organiseerde.

Geruchten

Over de nieuwe console van Microsoft, die de codenaam Durango draagt, zijn nog geen specifieke details bekend. Wel gaan er al maanden geruchten over de volgende Xbox.

Zo zou de spelcomputer geleverd worden met een nieuwe versie van Kinect, Microsofts systeem voor controllerloze bediening. Onlangs ontstond er ophef omdat de console altijd een werkende internetverbinding nodig zou hebben om games te kunnen spelen.


Lees meer over:

GamesXboxMicrosoft

Aanbevolen artikelen