De makers van de game Torment: Tides of Numenera hebben een nieuw record gevestigd op Kickstarter door 4,188,927 dollar op te halen voor hun project.

Nog nooit eerder werd zo veel geld gegeven aan een gameproject. De makers vroegen op hun Kickstarterpagina in eerste instantie om 900.000 dollar, maar uiteindelijk gaven ruim 74.000 mensen een veel hoger totaalbedrag.

Op Kickstarter kunnen mensen een project aankondigen en daar middels 'crowdfunding' geld voor ophalen van geldschieters.

Omdat de game zijn doel zo ver voorbij is geschoten, hebben de makers beloofd hun extra miljoenen te investeren in extra uitbreidingen en personages voor de game .

Planescape

Torment is een vervolg op de cultklassieker Planescape: Torment, die in 1999 verscheen voor de pc. Planescape was een RPG die bekend stond om zijn goede verhaal, terwijl vechten minder de nadruk kreeg.

Tides of Numenera moet eenzelfde soort ervaring bieden in de wereld van de pen-en-papier RPG Numenera. Dat spel werd ontworpen door Monte Cook, die in de jaren '90 ook Dungeons & Dragons ontwikkelde.

De meest gesteunde Kickstarter aller tijden is Torment niet. Die eer is nog steeds voor de Pebble smartwatch, die ruim 10 miljoen dollar wist op te halen in mei 2012. Inmiddels zijn daarvan de eerste exemplaren verzonden aan de geldschieters.