Gameontwikkelaar EA belooft gamers beter naar hun wensen te luisteren.

Dat schrijft Peter Moore van EA op zijn blog, nadat de ontwikkelaar ver kwam in de verkiezing van het 'slechtste bedrijf van Amerika'.

Die verkiezing, die wordt gehouden door de blog Consumerist, won EA in 2012, nadat het de meeste stemmen van lezers kreeg.. Dit jaar wist het bedrijf al door te dringen tot de halve finales.

Hoewel Moore erop wijst dat 'hoge bomen veel wind vangen', erkent hij wel dat zijn bedrijf fouten heeft gemaakt. "We hebben servers te vroeg gesloten, games hebben de verwachtingen niet waargemaakt, we hebben verkeerde prijsmodellen gebruikt en recentelijk de lancering van SimCity flink verprutst", aldus de bestuurder van EA.

Onterecht

Toch zegt Moore de 'winst' bij de verkiezing onterecht te vinden. Hij wijst erop dat er massaal e-mails zijn rondgestuurd waarin werd opgeroepen om op EA te stemmen omdat de verkeerde American footballspeler was gekozen voor de cover van de laatste Madden-game.

Ook zegt hij dat het bedrijf veel kritiek heeft gekregen op de keuze om gamers in verschillende spellen homoseksuele karakters aan te laten maken. "Als dat ons het slechtste bedrijf maakt, laat het dan maar komen. Want dat gaan we niet veranderen", aldus Moore.

Fouten

"We zijn vastbesloten om onze fouten recht te zetten", schrijft hij. "In de afgelopen drie weken hebben 900.000 SimCity-spelers een gratis game gedownload na de problemen. Dat zijn we ze schuldig."

"Ik ben verdomd trots op dit bedrijf, de mensen die over de hele wereld voor EA werken, de games die wij maken en de mensen die ze spelen", aldus Moore.