Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Disney Infinity

Preview: Disney Infinity creatief met fysiek speelgoed

In Disney Infinity kunnen kinderen met fysiek speelgoed een digitale game spelen. De game heeft eindeloos veel mogelijkheden en focust zich op de fantasie en creativiteit van het spelen met speelgoed.

Eerder betradt de Skylanders-franchise al de markt voor speelgoedfiguren in games en nu doet Disney dus ook mee.

Disney Infinity combineert de fysieke figuurtjes met een game waarin Disney- en Pixar-werelden centraal staan. Een starterset in de winkel geeft je naast het spel ook drie personages om mee te beginnen.

Gebruikers krijgen een dock, een soort plaat waarop de speelgoedfiguren geplaatst kunnen worden. Zodra de fysieke poppetjes daarop staan worden ze ook in het spel geladen en kunnen ze gebruikt worden.

Speelgoed

Het speelgoed is van verrassend goede kwaliteit. Het zijn geen plastic dingen maar echte collectors items die je gerust tentoon kan stellen. Het idee van Disney is om gaandeweg steeds meer figuurtjes in de winkels te leggen.

Zo kan je bijvoorbeeld niet alleen als Mr. Incredible uit de film The Incredibles spelen, maar ook als Elastigirl, Dash en Violet, die elk hun eigen vaardigheden hebben. Op elk moment van de game kan je van personage wisselen.

Eigen verhalen

Iedere set van Disney of Pixar-personages, heeft zijn eigen wereld. Aanvankelijk zijn dat The Incredibles, Pirates of the Caribbean en Monsters Inc. Voor elk van deze films is een compleet nieuw verhaal bedacht.

De drie werelden zien er niet alleen compleet anders uit, zo spelen ze ook. Met drie keer 7 uur aan verhalende gameplay, ben je hier wel even zoet mee. En anders is er altijd nog de Toybox-modus.

Vrijheid

Hierin krijg je alle vrijheid en kun je objecten gebruiken die zijn vrijgespeeld in de verschillende werelden. Het is in feite een gigantische speeltuin die je kan inrichten zoals je dat zelf wilt.

Zo kunnen gebruikers zelf een omgeving bouwen. Het is mogelijk een eigen racebaan te maken of zelf voorwerpen te ontwikkelen. In de toekomst wil Disney ook wedstrijden organiseren en tot slot is het mogelijk eigen minigames te ontwerpen.

Lokale stemmen

Disney besteedt net als bij zijn films veel aandacht aan lokalisatie. Infinity wordt niet alleen in verschillende talen uitgebracht, maar elke versie bevat de originele stemmen uit de gelokaliseerde films. Zo is de game niet alleen toegankelijk voor niet-Engelssprekende kinderen, maar herkennen ze ook nog de stemmen van hun favoriete personages.

Behalve zelf spelen met de Disney-figuurtjes, kun je ook offline of online met vrienden uit de voeten. Je kunt samen missies doen, maar leuker is het om samen aan te klooien in de Toybox.

Conclusie

Disney Infinity focust zich echt op de fantasie en creativiteit die vrijkomt bij het spelen met speelgoed. En daarbij zijn de mogelijkheden in Disney Infinity, zoals de naam van de game al doet vermoeden, vrij eindeloos. Van verschillende werelden tot het zelf ontwerpen van levels en voorwerpen.

Bekijk beelden van Disney Infinity:

Disney Infinity komt 20 augustus uit voor diverse platformen

Disney Infinity

Lees meer over:

Disney Infinity

Aanbevolen artikelen