Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Games PSP gaming gamen

'Gamers hebben straks één identiteit op alle platformen'

Electronic Arts (EA) heeft technologie ontwikkeld die het mogelijk maakt voor gamers om één online identiteit op verschillende gameplatformen te gebruiken.

De technologie geeft spelers de mogelijkheid om altijd met vrienden online te kunnen spelen, welk platform ze ook hebben.

EA zelf kan op deze manier spelers op verschillende platformen, waaronder de Xbox 360, PS3, iPhone, Facebook en Origin, blijven volgen. Daarmee denkt het betere verdienmodellen op te kunnen zetten en reclame beter toe te spitsen op individuele gamers.

Volgens EA is het niet alleen de bedoeling dat spelers dezelfde identiteit op alle platformen hebben, maar ook dat games uiteindelijk verder gespeeld kunnen worden op een ander platform.

De ontwikkeling van dit systeem kostte 1500 werknemers meer dan 18 maanden aan werk en valt onder het doel van EA om zich niet langer alleen op fysieke verkoop van games te richten, maar ook op digitale verkoop.

EA had het een jaar geleden al over deze mogelijkheid, maar de technologie is nu pas bruikbaar. "De consument is het belangrijkste voor ons. We hebben de infrastructuur van onze backend op een fundamenteel niveau opnieuw opgebouwd", aldus Rajat Taneja, chief technology officer.

Aanbevolen artikelen