Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
THW

THQ veilt resterende gamefranchise in mei

THQ veilt tussen april en mei de resterende gamefranchise die nog niet zijn verkocht, zoals Red Faction en Darksiders. Dat heeft de failliete uitgever bekendgemaakt.

THQ stelt zes verschillende pakketten beschikbaar.

De Red Faction-, Darksiders-, MX- en Homeworld-reeksen komen allen in verschillende pakketten die de complete series bevatten. De nieuwe eigenaren hebben na aankoop de rechten om nieuwe en oude games uit de series uit te geven.

Er is ook een pakket met games die THQ intern heeft ontwikkeld, bestaande uit titels als De Blob, Frontlines, Juiced, Titan Quest, Destroy All Humans, Full Spectrum Warrior en Stuntman: Ignition. Het zesde pakket bevat games die door THQ zijn gelicenseerd en door derde partijen zijn gemaakt, zoals Supreme Commander, Worms en Costume Quest.

Bieden

Bedrijven mogen tot 15 april bieden op de franchise. De rechter beslist in mei wie de nieuwe eigenaars worden. Volgens THQ hebben meer dan honderd bedrijven al interesse getoond in diverse titels.

Eerder dit jaar werden de meeste studio's en games van THQ al overgenomen, zoals Company of Heroes-maker Relic en South Park: The Stick of Truth.

Aanbevolen artikelen