HOOFDDORP - Facebook werkt met ontwikkelaars aan tien games die gericht zijn op core gamers. Dat doet het bedrijf om spelers aan te trekken die mogelijk ook meer geld uitgeven aan games.

Sean Ryan, Facebooks hoofd van gamepartners, laat weten dat het bedrijf met tien ontwikkelaars samenwerkt aan core games in genres zoals first-person shooters en real-time strategiegames.

"In de komende twee kwartalen ga je een heleboel games zien die gaan veranderen hoe mensen over Facebook-games denken", aldus Ryan.

"Dat betekent niet dat we van andere games weglopen, maar onze focus in 2013 is zonder twijfel een beter platform worden voor core gamers en ontwikkelaars die deze games maken."

Titels

Enkele titels waarvan bekend is dat ze naar Facebook komen, zijn Stormfall: Age of War, Chronoblade en Offensive Combat. Op dit moment speelt ongeveer een kwart van de 1,06 miljard Facebook-gebruikers games op het sociale netwerk.

De bedoeling is dat door de focus op core games meer mensen op Facebook gaan spelen en ook meer geld uit gaan geven. De inkomsten van games op Facebook zijn het afgelopen kwartaal hetzelfde gebleven als in dezelfde periode een jaar terug.