AMSTERDAM - De Amerikaanse game-uitgever THQ houdt op te bestaan. Dat heeft de onderneming woensdagavond bekendgemaakt.  

In een brief aan alle medewerkers schrijft topman Brian Farrell dat gamebedrijven Sega, Koch Media, Crytek, Take-Two en Ubisoft onderdelen van het bedrijf hebben opgekocht. De Nederlandse afdeling van THQ is niet bereikbaar voor commentaar.

Toch Media, het moederbedrijf van game-uitgever Deep Silver, heeft het meest ingekocht. Het nam gamestudio Volition, de gamereeks Saint's Row en de schietspelreeks Metro over. Daarnaast bevestigt Farrell geruchten dat Sega zich heeft verrijkt met gamestudio Relic Games en de gamereeksen Warhammer 40K en Company of Heroes.

Worstelreeks

Het Franse gamebedrijf Ubisoft heeft gamestudio THQ Montreal en het rollenspel South Park: The Stick of Truth opgekocht. Gamebedrijf Take-Two Interactive neemt de onaangekondigde schietgame Evolve over, dat gemaakt werd door Turtle Rock Studios. De schietspelreeks Homefront is nu in handen van Crytek.

Enkele onderdelen van THQ zijn op dit moment nog niet verkocht. Zo liggen de rechten voor de worstelreeks WWE nog voor het oprapen. Ook gamestudio Vigil, bekend van het actieavontuur Darksiders, staat nog in de verkoop.