Oude games, 3D-Mario en nieuwe Zelda naar Wii U

AMSTERDAM - De Wii U zal later dit jaar beschikken over games van oude Nintendo-consoles, 3D-versies van Mario en Mario Kart en een nieuwe Zelda-game. Bovendien krijgt Yoshi een eigen spel.

Dat heeft Nintendo woensdag laten weten.

De driedimensionale versies van de Mario-games zullen tijdens de E3-gamebeurs voor het eerst getoond worden. E3 vindt dit jaar plaats van 11 tot en en met 13 juni.

Naast de 3D-games werkt Nintendo aan een HD-remake van GameCube-game The Legend of Zelda: Wind Waker, die deze herfst op Wii U verschijnt.

De game bevat HD-graphics en kan ook alleen op de GamePad gespeeld worden. Daarnaast werkt Nintendo ook aan een compleet nieuwe Zelda-game. Volgens het bedrijf duurt de ontwikkeling hiervan veel langer dan The Wind Waker HD en daarom kan het nog niets van de titel laten zien.

Oude games

Het zal vanaf de lente mogelijk zijn games van oude consoles op de Wii U te spelen via het Virtual Console-kanaal. Dat verschijnt na een systeemupdate voor de Wii U, die ergens in de lente online komt.

In de zomer volgt nog een update voor het systeem. Vooralsnog heeft Nintendo alleen de originele Nintendo (NES), Super Nintendo (SNES) en GameBoy Advance als beschikbare platforms aangekondigd.

Nieuwe functies

De games op de Wii U Virtual Console worden met nieuwe functies online gezet. Zo kan de progressie in games opgeslagen worden, zijn ze puur op de Wii U GamePad speelbaar en komen er communicaties van de games op MiiVerse.

NES-games kosten 4,99 euro en SNES-games kosten 7,99 euro. Mensen die bepaalde games al op de Wii Virtual Console hebben gedownload, kunnen deze games opnieuw downloaden tegen een gereduceerde prijs: 99 eurocent voor NES-games en 1,49 euro voor SNES-games.

Yoshi

Tot slot werd bekendgemaakt dat Yoshi, een personage uit de Mario-games, een eigen spel op de Wii U krijgt. De eerste beelden tonen een soortgelijke grafische stijl, waarin Yoshi en de spelwereld bestaan uit talloze kleurrijke draden. Het is nog niet bekend wanneer de titel verschijnt.

De laatste game waarin Yoshi de hoofdrol speelde, Yoshi's Island DS, verscheen in 2006.

Lees onze review van de Wii U

Lees meer over:
Tip de redactie