HOOFDDORP - Disney Interactive heeft zojuist Disney: Infinity aangekondigd, een platform dat over meerdere games spant en draait om Pixar- en Disney-personages.  

De spellen komen zowel naar mobiel, console als browsers en tonen gelijkenis met Skylanders: spelers kunnen fysieke Disney-figuren 'tot leven brengen'.

De eerste games en speelsets lanceren deze zomer voor Xbox 360, PS3, 3DS, Wii en Wii U, met speelgoed uit Monsters Inc., Pirates of the Caribbean en The Incredibles.

In totaal moeten er bij de launch 17 van deze speelgoedpersonages beschikbaar zijn. Ook zijn er andere Disney-gerelateerde items die op een portaal geplaatst kunnen worden om zo in de game te brengen.

Disney Infinity wordt gemaakt in samenwerking met Avalanche Software, dat eigendom is van Disney. Het gaat dus niet om Avalanche Studios, de maker van Just Cause. Avalanche Software maakt eerder de game van Toy Story 3 en kwam toen met een aparte Toy Box-modus die meer vrijheid bood. Disney Infinity lijkt voort te borduren op die gedachte.