HOOFDDORP - Nvidia wil met Project Shield geld verdienen aan de hardware zelf, wat gevolgen heeft voor de adviesprijs van de onlangs aangekondigde handheld. 

Dit benadrukt senior vicepresident Tony Tamasi op het officiële blog van Nvidia.

Tamasi schrijft dat de meeste platformhouders hun geld verdienen door de verkoop van grote games, maar dat dit niet de manier is waarop Nvidia winst gaat maken. In plaats daarvan moet het geld komen van de verkoop van het apparaat zelf.

Dat is ergens vanzelfsprekend, omdat Nvidia geen uniek platform aanbiedt met de Shield en dus geen winstmarge over software krijgt. Waarschijnlijk gaat de adviesprijs van het apparaat dit reflecteren. 

Steam

Nvidia kondigde Project Shield gisteren aan. De handheld draait op Android maar kan via streaming ook Steam-games af spelen, mits gebruikers in hun PC een GeForce GTX 650 of beter hebben zitten.

Het apparaat heeft een 5 inch 720p-scherm, waar een controller aan vastgemaakt zit. Met de Shield-knop kunnen gebruikers wisselen tussen de Android-modus en het menu van de handheld, waarmee PC-games gestreamd kunnen worden.