HOOFDDORP - Fifa 13 voor is door Able Gamers uitgeroepen als game van 2012 die het meest geschikt was voor mensen met een lichamelijke beperking.

Dit mede dankzij de mogelijkheid om het spel enkel met een muis te spelen, en de optie om de speelsnelheid te vertragen.

Verder zijn de toetsen naar eigen voorkeur in te stellen, kunnen kleuren aangepast worden, zijn de menu's intuïtief en is er voor veel audio ook een visuele cue die vertelt wat er gebeurt of gezegd wordt.

De meest belangrijke feature is volgens Able Gamers de optie om het spel langzamer te laten verlopen, en om de computergestuurde tegenstanders minder goed te maken. Dit zou ervoor zorgen dat zelfs gamers met een ernstige lichamelijke beperking tot op hun eigen tempo Fifa 13 kunnen spelen.

Andere games van vorig jaar die door Able Gamers worden geprezen, zijn XCOM: Enemy Unknown en indiegame Color Bind. Die laatste titel draait om het gebruik van verschillende kleuren en biedt de optie om ze anders in stellen, bijvoorbeeld voor mensen die kleurenblind zijn.