HOOFDDORP - Uitgever THQ is niet langer een beursgenoteerd bedrijf. Technologiebeurs NASDAQ heeft de aandelen van het bedrijf uit de handel gehaald als gevolg van het uitstel van betaling dat THQ aan heeft moeten vragen.

Dit gebeurde op 20 december, waarbij THQ ook gelijk bekendmaakte dat het een asset purchase agreement is aangegaan met investeringsmaatschappij Clearlake Capital Group.

Zij nemen alle bedrijfsmiddelen van THQ over, wat tot gevolg heeft dat het weer een privébedrijf wordt. Wat er daarna gebeurt, is nog onduidelijk. Mogelijk worden verschillende studio's van THQ door andere uitgevers overgenomen, of komt er een andere partij die het in zijn geheel overneemt.

Dat THQ weer privébezit wordt, is een gevolg van de langdurige financiële problemen waarmee het bedrijf kampte. De aandelen bleven de afgelopen jaren vrijwel continu in waarde dalen, dusdanig dat NASDAQ al eerder gewaarschuwd had dat het bedrijf van de beurs verwijderd zou worden.

Dit omdat het aandeel gedurende lange tijd niet boven de één dollar wist te sluiten, wat een vereiste is van NASDAQ. THQ loste dit uiteindelijk op door zijn aandelen samen te voegen. Daarna daalde de waarde echter weer tot bijna onder de dollargrens.