The Phantom Pain is waarschijnlijk Metal Gear Solid 5

 HOOFDDORP - The Phantom Pain, dat vannacht op de Spike TV Video Game Awards 2012 is aangekondigd, is waarschijnlijk Metal Gear Solid 5.

Dat blijkt uit informatie van diverse journalisten en fans.

Zo vormen de lege ruimtes tussen het logo van The Phantom Pain de naam Metal Gear Solid 5, zo meldt althans MGS Forums-bezoeker Gouda Jouji. Journalist Geoff Keighley liet verder weten dat The Phantom Pain een compleet nieuwe game is, wat het al aangekondigde Metal Gear Solid: Ground Zeroes uitsluit. Verder zei Keighley voorafgaand aan de VGA's al dat één aankondiging een puzzel zou betreffen. 

Studio bestaat niet

Ook zou de Zweedse studio die aan de game werkt, Moby Dick Studio, niet bestaan. Diverse 'werknemers' van deze studio waren aanwezig tijdens de Video Game Awards, maar gaven niets prijs over het bedrijf. Ook zou geen van hen Zweeds zijn. 

De website Kotaku sprak een van de aanwezige medewerkers en toen hem werd gevraagd of Moby Dick Studio bestond, lachtte hij.

Anagram

Op de officiële website van Moby Dick valt te lezen dat de CEO van het bedrijf Joakim Mogren heet. Zijn voornaam is een anagram voor Kojima, de geestelijke vader van de Metal Gear-reeks.

Tip de redactie