AMSTERDAM - Archos heeft zijn GamePad, een gamehandheld met Android, op de Nederlandse markt gebracht. De gametablet beschikt over speciale gameknoppen en joysticks.

De GamePad werd al eerder aangekondigd en zou aanvankelijk in oktober in de schappen belanden, maar die deadline heeft Archos niet weten te halen. De reden voor de vertraagde lancering is niet duidelijk.

De gametablet beschikt over een 7-inch touchscreen met een resolutie van 1024 bij 600 pixels. Aan weerszijden van het scherm zijn fysieke knoppen geplaatst: richtingstoetsen, actieknoppen, twee stuurpookjes, een paar functieknoppen en linker- en rechterschouderknoppen.

Ondersteuning

Het is de bedoeling dat games die gebruikmaken van virtuele knoppen in beeld, te bedienen zijn met deze fysieke knoppen. De games moeten daar wel ingebouwde ondersteuning voor hebben.

De GamePad draait verder op een dualcore-processor van 1,6 GHz, beschikt standaard over 8GB aan opslagruimte en heeft daarnaast een micro-sd-kaartslot om dat geheugen uit te breiden. Ook een hdmi-uitgang ontbreekt niet.

Nieuwere Androidversie

Een voordeel van de uitgestelde lancering is dat de GamePad nu niet meer op Android 4.0 draait, zoals oorspronkelijk werd aangekondigd, maar op het nieuwere Android 4.1 Jelly Bean. De GamePad heeft een adviesprijs van 149 euro.