HOOFDDORP - Yves Guillemot, CEO van Ubisoft, wil graag dat consoles een kortere levenscyclus krijgen dan nu het geval is.

Hij noemt de huidige, lange levenscyclus in een interview met Polygon 'slecht voor de industrie'. 

"Weet je, in de industrie zijn we eraan gewend dat consoles elke vijf jaar worden opgevolgd. Dit keer zitten we in het zevende jaar van de Xbox 360", aldus Guillemot.

"We hebben nieuwe consoles nodig, want op het eind van een cyclus daalt de markt, omdat er minder nieuwe IP's en minder nieuwe eigenschappen zijn. Dat beschadigt de industrie een beetje."

Transitie

Guillemot zei in het interview ook dat veel uitgevers en ontwikkelaars de transitie van de ene naar de andere console aanpakken als mogelijkheid om zichzelf opnieuw uit te vinden.

"Transities zijn de beste manieren om al onze ontwikkelaars meer risico's te laten nemen en andere dingen te laten doen", aldus Guillemot. Het is niet de eerste keer dat Yves Guillemot zich kritisch uitlaat over het uitblijven van een nieuwe generatie spelcomputers.

Eerder dit jaar liet hij in een ander interview ook al weten dat hij na de Wii U zo snel mogelijk ook andere, nieuwe consoles wil zien.