HOOFDDORP - De nieuwe Playstation wordt kort voordat de E3-beurs in juni plaatsvindt onthuld.

Dit meldt VG247 op basis van verschillende bronnen, die onlangs een bespreking met Sony gehad zouden hebben over de nieuwe spelcomputer. 

Deze ontmoeting zou bedoeld zijn geweest om ontwikkelaars op de hoogte te brengen van wat de visie was achter de nieuwe Playstation en hoe krachtig de hardware is. Verder melden de bronnen dat Sony ook liet weten dat er een nieuwe ontwikkelkit wordt uitgestuurd.

Een van de bronnen meldt verder dat de nieuwe Playstation qua hardware sterk genoeg moet zijn om games zonder problemen op 1080p af te spelen, met zestig frames per seconde en in 3D.

De ontwikkelkit zou uitgerust zijn met 8 dan wel 16 gigabyte werkgeheugen. Uit de informatie van de bronnen blijkt verder dat het apparaat net zoals de PS3 blu-ray-disks gebruikt en dat het standaard een harde schijf van 256 gigabyte heeft ingebouwd. 

Soepel

Wat betreft de interface zou Sony mikken op "een zo soepel mogelijke ervaring", wat volgens de bronnen onder meer betekent dat gebruikers op ieder moment alles in het menu kunnen doen, zonder dat hun game daarvoor afgesloten hoeft te worden.

Zo zou het mogelijk moeten zijn om DLC te kopen via de Playstation Store, terwijl het spel nog loopt. Tot slot wordt nog benadrukt door de bronnen dat Sony nooit gesproken heeft over de naam 'Playstation 4', enkel de werknaam 'Orbis'.