HOOFDDORP - Een groep hackers die zich The Three Musketeers noemt, heeft de beveiligingssleutel van de PlayStation 3 online gezet.

Hiermee is het theoretisch mogelijk voor gehackte PS3-consoles om up to date te blijven met de meest recente firmware van het apparaat.

Dit zou ook betekenen dat de spelcomputers verbinding kunnen maken met PSN. Met de beveiligingssleutel kunnen ook diverse homebrew-programma's of Linux worden gedraaid op PlayStation 3.

De hackers zeggen dat het niet de bedoeling was deze sleutel vrij te geven, maar dat een groep Chinese hackers hem in handen heeft gekregen en er geld aan plande te verdienen. Daarom heeft de groep de sleutel zelf zo snel mogelijk publiekelijk beschikbaar gesteld.

Sony heeft vooralsnog niet gereageerd op het beschikbaar komen van de sleutel. Dit laatste betekent overigens niet dat de PlayStation 3 nogmaals gehackt is. De sleutel zou al geruime tijd bekend zijn geweest bij The Three Musketeers.

Bovendien is deze informatie op zichzelf geen hack, het stelt hackers enkel in staat om ook de recente en toekomstige firmwareupdates van de PS3 werkend te krijgen op hun gehackte spelcomputer.