AMSTERDAM - Game-ontwikkelaar Zynga ontslaat per direct 150 medewerkers. Dat is ongeveer vijf procent van het personeelsbestand.

Ook worden dertien oudere games opgeheven. Het is niet bekend om welke titels het gaat.

Bovendien zal er flink minder worden geïnvesteerd in The Ville, zo meldt CEO Mark Pincus in een brief aan het personeel van Zynga. Het is nog onduidelijk wat voor gevolgen dit zal hebben voor de game.

Zynga, de ontwikkelaar van games als Farmville en Cityville, moet flink bezuinigen omdat de resultaten van het bedrijf tegenvallen. Het kantoor in Boston wordt gesloten en ook wordt overwogen om de Japanse en Britse studio's af te stoten.

Bezuinigingsplan

"Dit is het meest pijnlijke onderdeel van een breed bezuinigingsplan, waardoor ook flink wordt gesneden in uitgaven aan data hosting, advertenties en diensten van anderen.", aldus Pincus.

Het aandeel van Zynga verloor op de beurs in New York vijf procent van zijn waarde na de aankondiging van het nieuws. Zynga heeft sinds de beursgang driekwart van haar waarde verloren.

Zynga nam in maart ontwikkelaar OMGPOP, de maker van Draw Something, over. Pincus gaf deze maand toe dat deze deal geen succes was, en dat het bedrijf daardoor 90 miljoen dollar had verloren.