AMSTERDAM - Apple heeft een game verwijderd uit de App Store, waarin spelers de zeven mensen die zelfmoord pleegden in een Apple-fabriek spelen.

De game In A Permanent Save State van Benjamin Poynter gaat over het 'spirituele hiernamaals' van de zeven medewerkers van de Foxconn-fabriek, waar Apple producten worden gemaakt.

Poynter vertelt aan The Verge dat hij de app niet maakte uit woede, maar uit medeleven met de jonge fabrieksarbeiders. Toch werd de game binnen een uur uit de App Store verwijderd.

In de voorwaarden van de App Store verbiedt Apple apps die aanstootgevend zijn. Ook apps die gericht zijn tegen één ras, overheid, of bedrijf kunnen worden verwijderd. Poynter zegt niet verrast te zijn door de beslissing van Apple om de game te verwijderen.

Phone Story

In 2011 werd de game Phone Story al door Apple verboden. Daarin konden gebruikers zelfmoord plegen door van het dak van een fabriek te springen, en moesten zoveel mogelijk mensen een Apple Store in worden gelokt na een productlancering.

In 2010 pleegde een reeks medewerkers van een Chinese Foxconn-fabriek zelfmoord. Sindsdien zijn Apple en diverse onafhankelijke organisaties de arbeidsomstandigheden in de fabrieken van Foxconn scherper gaan controleren.