HOOFDDORP - De twee vastgehouden Arma 3-ontwikkelaars, die worden verdacht van spionage, hebben een gezamenlijk een statement geschreven over hun gevangenschap.

"De situatie is moeilijk, maar de mensen die we ontmoeten behandelen ons eerlijk en correct."

Het duo, Martin Pezlar en Ivan Buchta, wordt vastgehouden in Mytilene, de hoofdstad van het Griekse eiland Lesbos.

"Het is een compleet absurd misverstand dat zeker snel uitgelegd gaat worden", schrijft het tweetal in een statement. "We denken vooral aan jullie, onze families: jullie moeten kalm blijven en je niet druk maken. We hopen jullie snel weer te zien."

De twee ontwikkelaars werden een week geleden gearresteerd nadat ze gezien werden nabij een militaire basis op het eiland Lemnos. De Griekse overheid verdenkt hen van spionage en heeft het tweetal naar het gerechtshof op Lesbos gebracht, waar verder onderzoek wordt gepleegd.

Misverstand

Bohemia Interactive's woordvoerder Ota Vrtatko verzekert dat het gaat om een misverstand. Het duo zou op vakantie zijn geweest. "Ik ben er naartoe gereisd en heb hen en hun advocaat ontmoet en we kunnen je verzekeren dat deze insinuaties compleet incorrect zijn.

Hun vakantie was onderdeel van hun interesse in het eiland, die is ontstaan door de ontwikkeling van Arma 2 de afgelopen twee jaar." Volgens Vrtatko zijn de opgenomen beelden van het tweetal standaardbeelden die toeristen maken.

Video

"Ze hebben foto's en videos op publieke plekken gemaakt, zoals zoveel toeristen zouden doen als ze aankomen en genieten van de schoonheid en gastvrijheid van Griekenland. Hieronder valt ook een korte video die ze opnamen terwijl ze over de hoofdweg reden die rond het internationale vliegveld ligt, waar in een kort gedeelte een aantal hangars en andere gebouwen van het complex te zien zijn."

Volgens Vrtatko was het duo er niet op uit foto's van militaire basissen te maken, omdat de basissen in Arma 3 fictief zijn en bovendien al afgerond.