HOOFDDORP - De Wii U verschijnt op 8 december in Japan en krijgt daar twee verschillende edities: een witte console met 8 GB interne opslagruimte en een zwarte console met 32 GB.

Dat heeft Nintendo aangekondigd in een Nintendo Direct-video vandaag.

Beide bundels bevatten naast de spelcomputer ook de Wii U GamePad, een kabel om deze controller op te laden en een HDMI-kabel.

De normale bundel kost 26.260 yen, omgerekend ongeveer 260 euro, en de premium-set kost 32.500 yen, circa 324 euro). De GamePad is ook los te koop voor 13.440 yen, ongeveer 135 euro.

De premium-bundel komt met het Nintendo Network Premium-plan, waarmee spelers tot december 2014 10 procent korting op hun aankopen via Nintendo's digitale distributienetwerk terugkrijgen. Ook krijgen zij bij aanschaf van het premium-pakket al een aantal punten om games mee te kopen.

Specificaties

In de Nintendo Direct-video is ook dieper ingegaan op de specificaties van de Wii U. De spelcomputer heeft 2 GB aan intern geheugen. 1 GB is voor het afspelen van games en de andere 1 GB is voor het draaien van het besturingssysteem.

Daarnaast maakte Nintendo bekend dat de disks waar Wii U-games op staan een capaciteit van 25 GB hebben en een leessnelheid van 22,5 MB per seconde. Het systeem gebruikt op zijn hoogst 75 watt, hoewel het meestal 45 watt nodig heeft.

Verder bevestigde Nintendo nogmaals dat alle controllers en accessoires van de Wii te gebruiken zijn met de Wii U. Tot slot is bekendgemaakt dat New Super Mario Bros U en Nintendo Land tegelijk met de Wii U in de winkels zullen liggen.

Europese release

Donderdagmiddag om 16.00 uur houdt Nintendo Europa een persconferentie waarbij vermoedelijk de Europese releasedatum van de Wii U wordt aangekondigd. Tegelijkertijd vindt een evenement in de Verenigde Staten plaats.

Lees onze hands-on van de Wii U