AMSTERDAM - Microsoft heeft een patent aangevraagd voor een virtuele gamekamer waar beelden van een spel geprojecteerd worden op muren zodat de gamer middenin het spel staat.

Dat blijkt uit documenten van het Amerikaanse Patent and Trademark Office.

Het patent maakt het projecteren van een game op diverse muren in een kamer mogelijk. De tv blijft dan onderdeel uitmaken van het spel, maar via de muren is 360 graden beeld te zien.

Het patent werd in maart 2011 aangevraagd.

In het spel

Een speler zou via een Kinectcamera herkend kunnen worden zodat zijn of haar positie in de kamer gevolgd wordt. Op die manier is het mogelijk om 'in het spel' te lopen. "Gebruikers kunnen meer genieten van videogames als de ervaring meer realistisch wordt", zo schrijft Microsoft in de aanvraag.

De techniek kan ook gebruikt worden met een 3D-bril om de ervaring nog interactiever te maken, zo staat verder in de patentaanvraag.

Projecten

Een patent aanvragen uiteraard niet dat Microsoft deze gamekamer ook echt wil maken. Toch is het bedrijf al met soortgelijke projecten bezig. In april 2012 was NU.nl bij het hoofdkantoor van Microsoft in Redmond op bezoek.

Daar liet het bedrijf het Home of the Future zien. Een nagebouwd huis met de nieuwste en toekomstige technologieën erin verwerkt. Naast een interactief aanrechtblad toonde Microsoft toen ook muren met veranderende beelden erop door middel van projectie.

Bovendien stond er in het huis een tafel met daarop een plattegrond van een virtuele wereld geprojecteerd. Door met handen boven het tafelblad te bewegen konden vliegtuigjes over de wereld vliegen.