HOOFDDORP - De multiplayer van Assassin's Creed 3 krijgt na release van de game maandelijks nieuwe content, waaronder uitdagingen die een uniek verhaal binnen de multiplayer verder uit de doeken doen.

Dat laat Ubisoft Annecy's Damien Keiken weten. Annecy is de studio die de multiplayermodus van de game maakt.

Door de nieuwe uitdagingen die Ubisoft aan de multiplayer toe gaat voegen uit te spelen, komen spelers meer te weten over het Abstergo-bedrijf in de game.

"De multiplayer is zo groot dat het eigenlijk een game op zichzelf is", aldus Keiken. "We hebben de rechten gekregen om de Abstergo-verhaallijn te ontwikkelen, en dat is een grote verantwoordelijkheid."

Verhaallijn

In de verhaallijn van de multiplayer verkoopt Abstergo de Animus-machine waarmee naar andere tijden 'gereisd' kan worden aan het publiek, zodat iedereen in de huid van een sluipmoordenaar kan kruipen.

"Elke maand krijg je nieuwe uitdagingen waarmee je nieuwe content kunt ontgrendelen die het verhaal het hele jaar door voortzet", vervolgt Keiken. "Hoe verder je komt in de multiplayer en hoe hoger het level van je personage wordt, hoe meer toegang je hebt tot bestanden en video's (over Abstergo)."