HOOFDDORP - De omzet van de Activision Blizzard is in het eerste half jaar met 6,8 procent gedaald, mede door lagere inkomsten uit de Call of Duty-franchise en een daling in het aantal World of Warcraft-abonnees.

In het eerste half jaar van het vorige fiscale jaar boekte het bedrijf een omzet van 1,857 miljard euro, de afgelopen zes maanden was dat 1,731 miljard euro.

De kwartaalomzet steeg wel in vergelijking met dezelfde periode het jaar daarvoor, van 796 miljoen euro naar 837 miljoen euro, mede dankzij de verkoop van Diablo 3 en Skylanders.

Verdisconteerd met veranderingen in de wisselkoers tussen de dollar en andere valuta komt dit echter neer op een daling van 6,2 procent.

Brutowinst

Activisions EBITA van het tweede kwartaal is ook gedaald, van 331 miljoen euro naar 177 miljoen euro, die van het afgelopen half jaar van 883 miljoen euro naar 572 miljoen euro.

De EBITA is een maatstaf voor de brutowinst na aftrek van overheadkosten van een bedrijf. Hier zitten nog geen kosten en opbrengsten van de financiering in verwerkt.

Activision Blizzard ziet de rest van het jaar positief in dankzij de release van Call of Duty: Black Ops 2, World of Warcraft: Mists of Pandaria en Skylanders Giants.