HOOFDDORP - Gamen op de PC is nog springlevend, zo meldt Kip Katsarelis van Maxis, de studio die op dit moment SimCity ontwikkelt.

Hij laat weten dat de Glassbox Engine waar de nieuwe SimCity op draait "gemakkelijk over te zetten is" naar andere platforms, maar dat de markt voor de ontwikkelaar op de PC is.

"We zien dat de PC-markt niet dood is, maar juist nog springlevend", aldus Katsarelis in een interview met Game Informer.

"Blizzard heeft behoorlijk wat succes met de recente Diablo-lancering getoond, De Sims is erg succesvol, dus er is zeker een markt, we hebben er een publiek en we zijn nog altijd een PC-ontwikkelaar en blijven dat ook."

Andere systemen

Katsarelis denkt wel er mogelijkheden zijn voor het uitbrengen van SimCity op andere systemen, hoewel de game vooralsnog alleen voor PC en Mac is aangekondigd.

"Ik zie ons op veel platformen, er is zeker vraag naar SimCity, het is een van die games waar iedereen wel wat mee heeft, iedereen woont wel ergens."

"Gaming is niet alleen veranderd, er is een hele generatie die SimCity misschien wel kent, of een iPhone-versie heeft gespeeld, maar het nog nooit heeft ervaren op PC", vervolgt Katsarelis. "Daarom hebben we SimCity Social uitgebracht, en CityVille bestaat ook, er is een hele generatie van stadplanners die waarschijnlijk met alle plezier onze game wil spelen."