HOOFDDORP - Bethesda heeft aangekondigd dat Hearthfire, het tweede downloadbare contentpakket voor The Elder Scrolls V: Skyrim, op 4 september op Xbox 360 verschijnt.

In Hearthfire kunnen spelers hun eigen huis ontwerpen, bouwen en aanpassen. Spelers kunnen een stuk land kopen en materialen gebruiken om een eigen huis te bouwen. Er kunnen diverse kamers, zoals een bibliotheek en keuken, gemaakt worden.

De diverse kamers bieden ook voordelen in de game. Een medisch lab of een tuinhuis kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om items te maken en diverse specerijen te laten groeien. Meubels en glazen kasten kunnen tevens gebruikt worden om diverse trofeeën en items tentoon te stellen.

Ook kan er een eigen tuin, visluik en bijenkorf geplaatst worden. Spelers kunnen een gamepersonage inhuren om materialen te kopen voor het maken van meubels. Ook kan er een persoonlijke muzikant worden ingehuurd en kan de partner van de speler uitgenodigd worden om bij hem of haar te komen wonen.

Monsters

Daarna kan er een kind geadopteerd worden. Het gezin van de speler moet wel worden beschermd tegen monsters. Kinderen moeten daarnaast opgevoed worden. Hearthfire kost 400 Microsoft-punten.