HOOFDDORP - Dishonored heeft drie prijzen gewonnen bij de Gamescom Awards 2012, waaronder de prijs voor de beste game die op Gamescom aanwezig was.

Dishonored won ook de prijzen voor beste Xbox 360- en PlayStation 3-game. De jury, bestaande uit 20 experts uit de game-industrie, meldde: "Arkane en Bethesda hebben een prachtige, vertekende wereld gemaakt."

"Naast geweldige graphics krijgen spelers enorm veel vrijheid in het oplossen van de game. Het gereedschap dat spelers tot hun beschikking hebben maakt dit spel speciaal, en de combinatie tussen actie en bovennatuurlijke krachten creëert een compleet nieuwe actie adventure-game."

Rayman Legends won daarnaast prijzen voor de beste Wii U- en familie-game, SimCity was de beste PC-game, LittleBigPlanet voor de Vita de beste game voor draagbare spelcomputers en Wonderbook: The Book of Spells de beste nieuwe hardware/accessoire.

Black Ops 2 was de beste online multiplayergame en Warface van Crytek was de winnaar in de categorie beste social/casual/online game.