HOOFDDORP - Het succes van Dead Island komt volgens de makers door de coöperatieve modus in de game. De game is meer dan vier miljoen keer verkocht en spelers hebben bijna 57 miljoen uur in de coöpmodus gestoken.

Deep Silvers producer Guido Eickmeyer meldde gisteren tijdens de Game Developers Conference dat Dead Island "de spannendste coöpervaring verkrijgbaar" is.

"Daardoor blijven mensen de game zelfs maanden na release kopen, en daarom houden mensen van de game. Het is waarom spelers de game een hoog cijfer geven."

Volgens Eickmeyer zag Dead Island er niet goed uit toen Deep Silver ontwikkelaar Techland kwam helpen met de ontwikkeling van de game. Deep Silver heeft bij de ontwikkeling vervolgens meer aangestuurd op de positieve aspecten van de game, waaronder dus de coöp. Volgens Eickmeyer is dat de reden dat het spel toch een succes is geworden.

Het vervolg, Dead Island: Riptide, bouwt de producer verder op de positieve aspecten van het eerste deel. Er is verder nog niets bekend over die game.