HOOFDDORP - Sega sluit zijn kantoor in Amsterdam, dat verantwoordelijk is voor al Sega's activiteiten in de Benelux, evenals een viertal andere kantoren.

Dat meldt althans Entertainment Business op basis van informatie van Sega's COO Jurgen Post. Sega zelf geeft geen commentaar.

Het Amsterdamse kantoor stopt volgens deberichten begin september met zijn activiteiten. De werknemers zullen het bedrijf gefaseerd verlaten. Onlangs nam Roel Peeters, PR-manager van Sega Benelux, al afscheid van het bedrijf.

Wie de games van Sega in de toekomst zal gaan uitgeven in Nederland, is nog niet bekend.

Andere landen

Naast het kantoor in Amsterdam, worden de kantoren in Frankrijk, Duitsland, Spanje en Australië gesloten. Op welke termijn en hoeveel banen er verloren gaan, is onbekend. Na de sluitingen heeft Sega alleen nog kantoren in Japan, Engeland en de Verenigde Staten.

Het sluiten van de kantoren heeft volgens Post te maken met strategische wijzigingen binnen het bedrijf. Sega gaat zich minder richten op winkelreleases en steeds meer op de digitale distributie van games. Tegenover vier of vijf fysieke games elk jaar wil Sega tussen de vijftig en zeventig digitale games uitbrengen, vertelt Post.