AMSTERDAM - Zynga heeft dinsdagavond (Nederlandse tijd) een aantal nieuwe games aangekondigd, die het succes van onder andere FarmVille en Words with Friends moeten voortzetten.

Mark Pincus, CEO van het miljardenbedrijf dat groot werd met games voor Facebook, liet onder meer weten dat het nieuwe spel Matching with Friends vanaf nu beschikbaar is voor de iPhone. Dat schrijft CNET.

Met advertenties is het spel gratis te downloaden. Een advertentieloze versie kost 2,39 euro.

Het spel is een soort combinatie tussen Scrabble en Bejeweled, waarin spelers het tegen elkaar opnemen om vakjes van dezelfde kleur naast elkaar te plaatsen.

The Ville

Ook kondigde Pincus het spel The Ville aan, dat zal gaan lijken op de populaire reeks The Sims van EA Games.

Spelers zullen hierin een eigen personage kunnen creëeren, om vervolgens te communiceren met anderen. Ook zijn andere interacties mogelijk, zoals samen het bed in duiken.

Zynga werkt ook aan een vervolg op FarmVille. Het bedrijf zegt zich vanaf nu meer te willen richten op de markt voor mobiele games op iPhone en Android-telefoons.

Beurs

Ruby Blast, een arcadegame voor smartphones en tablets, en Zynga Elite Slots, een casinogame, staan ook op de planning.

De beurs reageerde niet erg enthusiast op de aankondigingen. Het aandeel van Zynga op de NASDAQ verloor ongeveer 5% van zijn waarde.