AMSTERDAM - Microsoft kondigt maandagnacht (Nederlandse tijd) mogelijk een tablet aan met Xbox Live-ondersteuning. Het apparaat zou samen met Barnes & Nobles ontwikkeld worden.

Dat schrijft Techcrunch op basis van meerdere anonieme bronnen.

Vorige week heeft Microsoft een mysterieuze uitnodiging gestuurd naar een aantal Amerikaanse journalisten. In de uitnodiging schreef het bedrijf: "Dit zal een enorme aankondiging worden van Microsoft, dit wil je niet missen."

Details of hints worden echter niet gegeven en dus draait de geruchtenmodel volop. Vorige week wisten diverse media al te melden dat het bedrijf een eigen tablet zou gaan presenteren die het helemaal zelf gebouwd zou hebben.

Barnes & Noble

De bronnen van Techcrunch stellen echter dat de tablet in samenwerking met Barnes & Nobles gemaakt is. Microsoft deed in april nog een investering van 300 miljoen dollar in Amerika’s grootste boekhandelketen.

Dat geld was specifiek bedoeld voor de Nookserie waaronder zowel tablets als e-readers vallen.

Xbox Live

De verwachte tablet zou volgens een andere bron beschikken over Xbox Live waarin bijvoorbeeld games en muziek gedownload kunnen worden. Het zou het eerste apparaat naast de Xbox zijn die uitgerust wordt met de dienst.

De persconferentie van Microsoft vindt maandagnacht plaats om 0.30 uur Nederlandse tijd.