AMSTERDAM - Er wordt mogelijk een televisieshow gemaakt die gebaseerd is op de populaire tekenapp Draw Something. De Amerikaanse zender CBS maakt een proefaflevering van het programma.

Dat schrijft het Amerikaans filmblad Variety op basis van bronnen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van de show.

Draw Something wordt vaak beschreven als de digitale versie van Pictionary waarbij een gebruiker een tekening maakt en de tegenspeler moet raden wat er getekend is. Het spel is beschikbaar voor de iPhone en iPad en Androidapparaten. Op het hoogtepunt in maart speelden 15 miljoen mensen dagelijks Draw Something. Sindsdien loopt het aantal actieve gebruikers terug.

Sterren

Volgens Variety gaat CBS nu een show maken naar aanleiding van de populariteit van de app. In het programma moeten elke week bekende sterren tegen onbekende Amerikanen strijden om veel geld te verdienen. Kijkers zouden vanuit huis mee kunnen spelen door middel van een tweede scherm en op die manier prijzen kunnen winnen.

Sony Pictures Television en Ryan Seacrest, presentator van American Idol, zouden het programma produceren. CBS, Seacrest en Sony willen niet reageren op de geruchten.

Of en wanneer de show op televisie te zien is, is niet bekend.