AMSTERDAM - Een intern document van Microsoft waarin mogelijk de volgende generatie van de spelcomputer Xbox beschreven wordt is gelekt.

In het document, dat inmiddels offline gehaald is, staat dat de zogenoemde Xbox 720 in 2013 gelanceerd wordt.

De 720 zou de langverwachte opvolger moeten worden van de Xbox 360. De naam 720 doet al lange tijd de ronde, maar wordt in het document bevestigd.

Ook worden in het document, dat uit 2010 komt, onder meer SmartGlass, een Windows 8-interface en Xbox TV apps genoemd. Daarnaast is er sprake van 3D integratie met bril en Bluray-ondersteuning. De nieuwe Xbox moet zes keer sneller zijn dan de huidige generatie.

Kinect

Microsoft beweert in het document dat de Xbox 720 het enige entertainmentapparaat is dat nodig is in de huiskamer, omdat het programma's op de achtergrond kan opnemen en gebaseerd is op Windows 8 zodat ontwikkelaars makkelijker apps kunnen maken die draaien op zowel Xbox, pc en het besturingssysteem Windows Phone.

Ook krijgt Kinect een update. Microsoft heeft het over onder meer verbeterde spraakherkenning en een betere RGB-camera. Ook krijg Kinect 2 accessoires die met de Xbox-camera kunnen communiceren.

Glasses

Microsoft heeft het in het document ook nog over ‘Fortaleza” waarmee het Kinect Glasses bedoelt. Het gaat om een project waarbij het de bedoeling is dat een bril wifi of 4G ondersteunt en augmented reality biedt. Het zou vergelijkbaar zijn met Google’s Project Glass.

De Xbox 720 zou volgens het document 238 euro moeten kosten.